Biografi

Marianne Granvig er uddannet som violinist i København hos Ejvin Andersen og Gunnar Tagmose, i Cardiff hos prof. Alfredo Wang samt på Det Kgl. Belgiske Musikkonservatorium i Bruxelles hos prof. Andre Gertler.

Hun har været ansat i Aarhus Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble og i Odense Symfoniorkester, hvor hun i 13 år var solospiller i førsteviolingruppen. Hun har som kammermusiker og solist givet koncerter i ind- og udland med et repertoire, der rækker fra barokken til vore dages musik. Hun har desuden som docent i violin og kammermusik på Syddansk Musikkonservatorium uddannet en række af landets professionelle violinister og violinpædagoger.

Siden sin pure ungdom har hun endvidere været en efterspurgt instruktør ved kammermusik- og orkesterkurser såsom Dansk Kammermusikforbunds kurser og Dansk Amatørorkester Samvirkes sommerstævner på Askov Højskole

I sin karriere har Marianne Granvig kombineret sit udøvende og pædagogiske virke med betydelige administrative opgaver. Hun var i mange år leder af Den Internationale Carl Nielsen Musikkonkurrence & Festival i Odense. I 18 år stod hun i spidsen for den Genève-baserede World Federation of International Music Competitions og var 2013-15 vicerektor ved Syddansk Musikkonservatorium. 

Marianne Granvig oprettede i 2016 GRANVIG ARTISTS, et musikagentur, der er specialiseret i klassisk kammermusik.